Vragen? Bel ons gerust: 070 21 53 140

Vitamine d druppels baby

Vitamine D en K baby

Laveen™ Olive Drops Zuigelingen zijn vitaminedruppels, gemaakt op basis van biologische olijfolie. Baby’s hebben behoefte aan vitamine D, maar in de eerste drie maanden na de geboorte zeker ook aan vitamine K. In de Vitamine D en Vitamine K baby druppels van Laveen zitten voldoende vitamines om het advies van de Gezondheidsraad met betrekking tot de ADH, oftewel de ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’, aan vitamines D en vitamine K voor uw baby op te volgen. De Olive Drops voor zuigelingen bestel je gemakkelijk online bij Laveen!

Waarom vitamine D en vitamine K voor jouw baby

Vitamine K zit in eten en drinken, zoals bijvoorbeeld fruit, melkproducten, eieren en vlees. Ook wordt vitamine K aangemaakt door bacteriën in de dikke darm. Deze vitamine is nodig voor een goede bloedstolling en speelt mogelijk ook een rol bij de aanmaak van sterke botten. Pasgeboren baby’s hebben nog niet de darmbacteriën om zelf vitamine K aan te maken. Daarom heeft je kindje gedurende zijn eerste 3 maanden extra vitamine K nodig, vooral wanneer hij borstvoeding krijgt. Het advies in Nederland is ook om alle kinderen van 0 tot 4 jaar extra vitamine D te geven, ongeacht de voeding. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. In de olive drops van Laveen zitten voldoende vitamines om het advies van de Gezondheidsraad met betrekking tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid aan vitamine D en Vitamine K voor jouw baby op te volgen.

Specificaties vitamine D en vitamine K baby

 • 1 flesje is voldoende voor de eerste 12 weken
 • Vitamine D3 (Vitashine) en Vitamine K1
 • 100% Natuurlijk
 • Geschikt voor een leeftijd vanaf dag 8 tot 3 maanden
 • Op basis van biologische olijfolie
 • Neutraal van smaak en daardoor goed te mengen met flesvoeding, pap of warme drankjes
 • Bevat 2 hoofdingrediënten: vitamines en biologische olijfolie
 • Geen toevoeging van suiker, propylgallaat, smaakversterkers, geur en kleurstoffen of andere conserveringsmiddelen
 • Houdbaar tot 08/2021
 • Ingrediënten: biologische olijfolie, vitamines
 

Advies gezondheidsraad

De Olive Drops van Laveen zijn natuurzuivere vitamine D en K druppels, gemaakt op basis van biologische olijfolie. In deze druppels zit voldoende vitamine D en vitamine K om het advies van het Voedingscentrum op te volgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D en vitamine K baby vanaf dag 8 t/m 12 weken is alsvolgt:

 • ADH Vitamine D = 10 mg
 • ADH Vitamine K = 150 mcg
 
Nominatie
 
De Laveen™ Olive Drops Zuigelingen zijn op de Negenmaandenbeurs genomineerd voor maar liefst 2 verschillende awards, namelijk de Baby Innovation Award en de Green Award.
 
Vitamine D en vitamine K baby bestellen
 
Wil jij jouw kindje ook laten profiteren voor jouw kindje van de Olive Drops voor zuigelingen bestellen? Wanneer je op werkdagen voor 16:00 een bestelling plaatst, wordt deze nog dezelfde dag verzonden. De vitamine D en vitamine K baby druppels worden ontwikkeld, geproduceerd en verpakt in Nederland. Heb je nog vragen over de Olive Drops voor zuigelingen of over onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren je graag goed over dit product.
 
Veelgestelde vragen vitamine D en K baby
 
Hoeveel vitamine D en K geef je aan een baby?
 
Volgens het advies van het voedingscentrum is de aanbevolen hoeveelheid Vitamine D 10mcg en die van Vitamine K 150 mcg. Onze vitamine D en K baby druppels bevatten deze hoeveelheid.
 
Welke vitamine D en K is voor een baby geschikt?
 
Wij adviseren vitamine D3 en vitamine K1 te geven aan je baby. Vitamine D komt in de voeding voor in 2 vormen: vitamine D2 en vitamine D3. Vitamine D3 heeft wel een sterkere werking dan vitamine D2. Vitamine K is onder te verdelen in vitamine K1 en verschillende vormen van vitamine K2. Vitamine K1 komt in de natuur voor in planten, zoals groene bladgroenten en dan vooral in spinazie. Vitamine K2 komt vooral voor in kaas, ei, vlees en melkproducten. Beide vormen hebben dezelfde positieve werking op bloedstolling, hart- en bloedvaten.