Inloggen zakelijk

Vitamine d kind

Als aanvulling vitamine D aan je kind geven

Kinderen zijn nog volop in de groei en daarom kan het advies zijn om je kind te ondersteunen met vitamines die een rol spelen bij de groei en ontwikkeling van de botten. Vitamine D is hier een voorbeeld van. Vitamine D zal je kind normaliter ook via het eten en drinken binnenkrijgen. Maar de meeste vitamine D zal worden opgevangen als je kind eenvoudigweg buiten speelt. Zonlicht is in belangrijke mate belangrijk om vitamine D binnen te krijgen. Kinderen die te weinig van zonlicht profiteren, kunnen een tekort aan vitamine D oplopen. Wil je je kind wat extra ondersteunen met vitamine D? Dan heeft Laveen natuurlijke vitamine D, die je kind door middel van druppels door het eten of drinken kan innemen.

Waarom je kind vitamine D geven?

Wat extra vitamine D wordt vooral aanbevolen voor kinderen tot 4 jaar. Ook voor pasgeboren kinderen kan vitamine D al een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de botten. Dit is ook de hoofdreden om vitamine D aan kinderen te geven. Verder heeft vitamine D ook een positieve invloed op het immuunsysteem en voor de ontwikkeling van een goede spierfunctie. Hoewel bij voldoende zonlicht en gezond eten voldoende vitamine D binnen wordt gekregen, hebben sommige kinderen toch wat extra vitamine D nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je kind maar weinig buiten komt en niet veel met zonlicht in aanraking komt. Ook kinderen met een getinte of donkere huidskleur hebben soms meer behoefte aan vitamine D.

Voor je kind vitamine D bestellen bij Laveen

Je kunt voor je kind vitamine D bestellen bij Laveen. Vitamine D van Laveen kun je met een gerust hart geven, want de druppels zijn 100% op natuurlijke basis. Er is alleen biologische olijfolie aan toegevoegd. Je kind zal geen extra suikers, suikervervangers, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen binnenkrijgen. Tevens zit er een neutrale smaak aan, dus je kind zal er geen moeite mee hebben om de druppels door het eten te mengen of de druppels zelf van een lepel te nemen.