Inloggen zakelijk

Vitamine k druppels

Waarom zijn vitamine K druppels een goede aanvulling voor uw kind?

Via ons voedsel krijgen wij normaliter onze vitamines binnen. Gezonde vitamines zitten in allerlei soorten voedsel verwerkt. Met name in groenten en fruit, maar ook in melkproducten en vlees. Daarnaast vindt er in ons lichaam aanmaak van natuurlijke vitamines plaats. In de regel zal dit voldoende zijn om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen, zoals vastgesteld door de Gezondheidsraad. Vitamine K is één van deze vitaminesoorten, die wordt aangemaakt in de dikke darm, door de daar aanwezig bacteriën. Aangezien dit proces bij pasgeboren baby´s pas na 12 weken op gang komt, wordt het aangeraden om extra vitamine K druppels aan het voedsel of drinken toe te voegen.

Waarvoor dienen druppels vitamine K?

Vitamine K draagt bij aan een gezonde bloedstolling. Een tekort aan vitamine K zou namelijk kunnen leiden tot bloedingen. Daarnaast speelt vitamine K een rol in de botstofwisseling en voor het verkrijgen van sterke botten. Een pasgeboren baby kan een risico lopen om een tekort aan vitamine K op te lopen. Naast het feit dat de productie van vitamine K pas na 12 weken begint, heeft het kindje ook geen voorraad kunnen opslaan. Vitamine K kan tijdens de zwangerschap namelijk niet de placenta bereiken. Dit is dan ook de reden dat zuigelingen in Nederland na de geboorte een injectie met vitamine K krijgen toegediend. Dit is voldoende voor de eerste 7 dagen. Aangeraden wordt om vanaf de achtste dag te starten met het toedienen van druppels vitamine K.

Vitamine K druppels bestellen bij Laveen

Je wilt je kindje natuurlijk wel op verantwoorde wijze voorzien van vitamine K. Daarom kun je vitamine K druppels bestellen bij Laveen. Onze vitamine K druppels zijn geheel vrij van toevoegingen, zoals suikers, smaak- en reukstoffen en chemische elementen. De druppels zijn 100% biologisch, neutraal van smaak en op basis van olijfolie. De Gezondheidsraad adviseert een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K druppels van 150 mcg en dit staat gelijk aan drie druppels. Door de gemakkelijke dosering, is het simpel om de vitamine K druppels door de melk of pap te mengen.